Materiaalivalintoja pohtimassa

Talon rakentamisessa tehdään noin suunnilleen miljoona pientä toisiinsa vaikuttavaa valintaa. Ainakin siltä tuntuu. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja yhteensopivuus olisi todellakin plussaa.

Tällä hetkellä mietinnässä on siis materiaalien valinnat.

- Yksi kokonaisuus on laatoitukset - sauna - katot- khh ja wc sekä kph kalusteet sekä vesikalusteet.
- toinen kokonaisuus on lattiamateriaalit - pöytätasot -keittiön kaapit ja laitteet - verhot - katot ja seinien värimaailma.

Meillähän tulee talopaketti sisustusvalmiina tällä kertaa. Viimeksi teimme sopimuksen muuttovalmiista, mutta siitä pudotettiin pois kiintokalusteet sekä laatat. Silloin työntekijät tuli täysin rakennusfirmalta.

Tällä kertaa meille tulee siis seinät levytettynä ja katot koolauksilla ja kun saamme sisustukset tehtyä, Jukkatalon miehet tekevät loppuun sähkö ja LVI työt. Käytännössä siis lähdemme etenemään luovutuksen jälkeen betonivalun hionnalla, katon levytyksellä ja seinien tasoituksella. Sitten kylpyhuoneiden lattioiden kaadon tarkistus, vesieristys, laatoitus jne. Tarkoitus on palkata mukaan ammattimiehiä ja olla apparina mukana.

Tässä joitakin meidän suunnitelmia. Takka on jo valittu, meille tulee mustalla laatoitettu varaava takka. Ajatus oli että laitetaan kevyt-takka tai kamiina, sellainen musta ja kaunis pyöreä. Selviteltyämme asiaa meitä alkoi mietityttää kolme asiaa: 1) kamiina lämpiää ulkopuolelta kuumaksi ja meillä on vilkas leikki-ikäinen. Takka on lisäksi keskeisellä paikalla ja sen ohi kuljetaan.  2) talon energiatodistus on näillä tiedoilla aivan huippu. Meillä on maalämpö, ilmalämpöpumppu ja varaava takka. Ei haluttu riskeerata sitä. 3) kiertoilmatakat lämmittävät ilman todella nopeasti ja todella kuumaksi mikä meillä olisi takan sijainnin suhteen ollut ikävämpi juttu. Lämpö olisi pöhissyt siihen missä vieraiden kanssa istutaan ja keittiöön missä ruokaa laitetaan.

Tulen jatkossa käymään läpi näitä meidän suunnitelmia tarkemmin. Me käymme jatkuvasti vuoropuhelua myös budjetin kanssa, eli jos jossakin kohdassa tulee lisäkustannuksia niin toisessa joustetaan. Pyrimme kaikin tavoin pitämään budjetin kurissa, luovuttamatta kuitenkaan

Kommentit