Talon suunnittelu - Planimo oy:n kanssa

Talon suunnitteluprosessi eteni Mikan kanssa hyvin sujuvasti. Useita kertoja olemme keskenämme puhuneet, että Mika olisi pitänyt ottaa kehiin mukaan heti alussa. Vaikka meillä oli melko selkeitä ajatuksia siitä mitä haluamme, on Mika ehdottomasti ymmärtänyt toiveemme ja ratkaissut pulmakohdat - kuten vai todellinen ammattilainen voi tehdä.


Jyrkiltä saamamme vinkin jälkeen soitimme Mikalle, joka lähetti meille suunnittelupalvelusta hinnaston. Kyseessä ei ollut lainkaan niin hinnakas juttu, kuin olimme ajatelleet. Toisekseen hinnastosta näimme selkeästi myös muut palvelut mitä tarvitsisimme. Sopimuksen teon jälkeen tapasimme Mikan tontilla ja lähetimme hänelle tontista ja toiveistamme tietoa.


Suunnittelu on talon rakentamisessa ehdottomasti kohta missä ei kannata säästää tekemällä itse. Kaikella todennäköisyydellä me esimerkiksi olisimme joutuneet maksamaan paljon enemmän, jos esim. rinnetalon vaatimuksia ei olisi heti pystytty ottamaan näin hyvin huomioon.




Talon mennessä kokonaan uusiksi, käytännössä vain etuoven paikka ja talon mitat jäivät ennalleen. Ongelmia tuotti yläkerran makuuhuoneiden ja portaiden sijoittaminen kun toinen seinä jätettiin ilman ikkunoita. Näiden lisäksi meillä oli kaksi selkeää pulmakohtaa johon maallikko ei kertakaikkiaan keksinyt ratkaisua. Ammattilaiselta sen sijaan ei mennyt kauaa näiden selvittämiseen.

Pulma 1: Alakerran kellariosuuden järkevä käyttäminen

Yksi ehdoton toive minulla oli se, että saunan, kylpyhuoneen sekä kodinhoitohuoneen yhteyteen saadaan kunnollinen vaatehuone ja kaikki kodin vaatesäilytys sijoitetaan sinne. Näin saataisiin huoneisiin enemmän käyttötilaa ja arjessa rasittava pyykkien raijaaminen minimoitua. Meillä olikin ruhtinaallisesti tätä tilaa, mutta huoneiden sijoittelu alkoi itsestä tuntua painajaiselta. Mikan ehdotus olikin heti ensi näkemältä suuren helpotuksen aihe:





Tässä ratkaisussa on Mikan ehdotuksesta ovelle varaus eteisen suuntaan. Vaatehuoneesta on käynti myös varastoon. Vaatehuoneeseen tulee kaikkien perheenjäsenten vaatesäilytys ja kaikkien kodin tekstiilien säilytys. Makuuhuoneisiin meillä ei tule vaatekaappeja lainkaan. Tämän tilanhan voi tulevaisuudessa toki muuttaa vaikka kuntosaliksi niin halutessaan. Meille onkin tärkeää että talo on muunneltavissa erilaisia tulevaisuuden tarpeita varten.

Pulma 2: Keittiön sijoittaminen keskelle taloa

Halusimme isot ikkunat ja hyvän näkymän rauhalliselle takapihalle. Aamupäivän aurinko näkyisi täältä suunnasta ja ikkunat sijoittuvat etelän suuntaan. Toiveissa oli siis myös käynti pihalle, mutta myös sisätilan käyttö niin, että siinä olisi mukava viettää aikaa. Meille tulee iso keittiön pöytä, sillä sen ääressä tulee käytännössä istuttua vieraiden kanssa, askarreltua sekä hoidettua paperihommia.


Samaan aikaan talon toisella puolella on näkymä asuinpaikkamme "laaksoon" minne aurinko laskee. Olen edellisen tontin jäljilta erityisen mieltynyt aurinkon laskuun. Koska toiselle talon sivustalle ei tule ikkunoita ja sinne pitää järjestää myös kaksi makuuhuonetta, oli edessämme pieni tenkkapoo. Mutta eipä hätää - Mika ratkaisi tämänkin.






Ratkaisu on hiukan poikkeuksellinen, meille tulee siis käytännössä avokeittiö. Keittiön korkeat kaapit on sijoitettu kylpyhuoneen ja makuuhuoneen puoleiselle seinälle ja olohuone-keittiö-ruokailutila on avointa tilaa. Tämä ratkaisu mahdollistaa meille tärkeän avaruuden ja valoisuuden sallien samalla sekä ruokailutilan että oleskelualueen erottamisen toisistaan.

Loppupäätelmänä tästä - suosittelemme ehdottomasti ottamaan mukaan pätevän ja taitavan suunnittelijan. Mika Planimo oy:stä on kullan arvoinen, joten hänelle suuret kiitokset!

Kommentit

  1. Hei! Olipas mukava löytää teidän blogiin. Meille on myös tulossa koti Espooseen Jukkatalolta, ja Mikan kanssa tehtiin yhteistyötä tontin asemakuvan tiimoilta. Voin helposti allekirjoittaa kokemuksenne Mikasta - ammattitaitoa tuntuu löytyvän, ja asiat hoidetaan ennemmin kuin myöhemmin. Myös Jukkatalon kanssa hommat ovat sujuneet jouhevasti. Myötätuulia projektiinne!
    /Heini

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!