Kilpailutuksen tulos - talotoimittaja valittu!

Käyttäjän jukkatalo.fi profiilikuva

Tällä toisella kierroksella käytimme uudet piirustukset käytännössä samoilla talotoimittajilla kuin keiden kanssa olimme olleet tekemisissä aikaisemminkin. Jännä juttu on että yritysten kanssa neuvotellessa voi melkeinpä jakaa talomyyjät kolmee ryhmään:  niihin 1) joista ei kuulu mitään 2) joilla vastaaminen kestää, tai joilla on esteitä syystä tai toisesta sekä 3) niihin, joista saa hyvää palvelua ja asiantuntevaa neuvoa.




Meillähän oli mutkana matkassa myös hirsitalon pohdinta, ja selvisi että sisustusvalmiissa konseptissa toimittajia on vielä harmittavan vähän. Me asetimme hirsi ja puutalon väliin kipurajan jonka olisimme taloudellisesti sijoittaneet hirsitalon eduksi. Kilpailutuksessa kävi kuitenkin lopulta niin että tuo erotus jäi liian korkeaksi ja päädyimme rakentamaan puutalon - ainakin tällä kertaa ;)




Meillä oli lopussa tarjouskilvassa Jukkatalot ja toinen toimittaja. Molemmista saimme loistavaa palvelua ja vastauksen kaikkiin meitä vaivanneisiin kysymyksiin. Koska kyseessä oli sisusta itse - ratkaisu, tuli tarjoukset asettaa exceliin ja vertailu ei aina ollut kovin helppoa. Matkan varrella tuli selviteltyä yhden jos toisenkin työn tai materiaalin hinta.




Jukkatalojen Jyrki Määttä oli hyvin kärsivällinen ja pystyi antamaan meille vastauksia nopeastikin. Hänestä syntyi hyvin suora ja luotettava kuva ja keskustelumme sujuivat aina mukavasti. Meitä kiinnosti myös talotoimittajien maine ja muiden rakentajien viime aikaiset kokemukset. Jukkataloista ei löytynyt juuri lainkaan huonoja kokemuksia ja yksi mahdollinen syy siihen on että heidän toimintansa on sopivan kokoista - riittävän mittavaa jotta hinnat ovat kohtuullisia mutta eivät niin valtavia että rakentaminen olisi liukuhihnatyötä ja rakenuttaja jäisi aikataulujen jalkoihin. Ymmärtääksemme Jukkataloilla on oma jukkatalojen tekniikkaryhmä, joten töistä sopiminen ja aikataulutus on sujuvampaa kuin ehkä jossain muualla.




Muita huokeamman hinnan lisäksi siis Jukkataloilla oli myös muita puoltavia tekijöitä. Teimme sopimuksen joulukuussa ja tällä hetkellä yhteistyö on siirtynyt meidän osalta eteenpäin. Pääkaupunkiseudulla taloa suunnitteleville vinkkinä että Jyrki Määttää suosittelemme lämpimästi yhteistyökumppaniksi!

Kommentit