Haasteita hankkeessa

Jotta asiat eivät sujuisi mutkattomasti, toista kertaa rakentavallekin löytyy yhtä ja toista ihmeteltävää. Meillä ei tosiaan ole vielä sopimusta tehty talotoimittajan kanssa, vaikka se on käytännössä valmiina jo.


Viimeisen kuukauden aikana on selvinnyt mm. että johtokartan mukaan tontin edestä ei kulje vesi- ja viemäriputket vaan ne kulkee viereisten tonttien toiselta puolelta rinnettä alas. Käytännössä se tarkoittaa että meidän tulee kaivaa asfalttia auki ja viereisen tontin ohi n. 25 metriä jotta liittyminen voidaan tehdä. Lisälaskua tästäkin tulee ja sitä on arvioitu nyt maaurakoitsijan kanssa. Netistä löytyy tästä aiheesta kivasti yöunet vieviä kertomuksia. En suosittele lukemaan ainakaan viikonloppuna tai loma-aikana.


Noh, ei ne haasteet siihen loppuneet (eivätkä varmaan pääty tämän jälkeenkään). Kaupanteossa ei ole tullut ilmi että naapurin rakennusluvassa on tontin entisen omistajan suostumus talon rakentamiseen normaalia 4 metriä lähemmäksi, tässä tapauksessa kahteen metriin.
Hyvä asia todennäköisesti on se, että kahdessa metrissä on vain naapurin betoniharkoista tehty maanalainen autotalli ja varsinaiseen taloon on matkaa enemmän. Autotalli itsessään siis on palosuojattu EI60.


Auki silti on se, miten tämä vaikuttaa meidän hankkeeseen. Maallikkona vaihtoehtoja olisi:




1) Koska talo itsessään on piemmän matkan päässä ja autotalli EI60 ja talon seinä ymmärtääkseni EI30, voisimme saada talon rakennettua suoraan 4 metrin etäisyydelle, mahdollisesti myös vähän lähemmäs? - Erittäin paljon mieltä helpottava vaihtoehto




2) Talon rakentaminen neljän metrin etäisyydelle tontin rajasta vaatisi meiltä palosuojauksen EI30 ja ikkunat puolet siitä. -Ei aavistustakaan mitä se tulisi maksamaan.




3) Talo pitää rakentaa naapurin autotallista 6 metriin tai palosuojata neljässä metrissä EI60 molemmin puolin. - Painajainen


Iloisesti vielä yritetään päästä rakentamaan ennen talvea - pitäkää peukkuja!

Kommentit