Tuskailua

Kuvahaun tulos haulle haapsalu uksetehas piilosaranatTekisi mieli päästä jo eteenpäin, mutta budjetin läpikäyminen ja kilpailutus ottaa aikaa. Tässä matkan varrella tulee ilmi yhtä ja toista rinneratkaisu  liittyvää mitä joutuu pohtimaan. Kuten esimerkiksi mahdolliset tukimuurit. Parhaimmillaan niihin  voi kulua tuhansia euroja. Nämä kaikki taas vaikuttavat isosti siihen, mihin ratkaisuun päädytään talon materiaalin suhteen. Hirsiratkaisu on jonkin verran kalliimpi ja siksi pitää nyt erityisen tarkkaan laskea kannattaako siihen lähteä jos yllätyksiä esim. maatöissä olisi tulossa.










Kuva: koti rakennetaan tunteella-blogi.

Meillä olisi kellarikerrokseen tulossa täydet pesutilat ja sauna. Yläkerrassa olevaa kylpyhuonetta ei meillä aika varmasti käytettäisi lainkaan. Jos suihkun voisi jättää sieltä pois, olisi aika hienoa jättää siellä hirsi näkyviin. Tämä nyt sitten riippuu rakennusvalvonnasta ja lain tulkinnasta. Riittääkö lattiakaivo ja käsisuihkullinen WC yläkertaan? Tämä myös hitusen vaikuttaisi budjettiin.
Jotta mieli pysyy virkeänä on tässä selvitelty myös niitä yksityiskohtia ja pyydetty alustavia tarjouksia jo mm portaista ja ovista. Talo Markin upeat mustat portaat olisi suunnitelmissa, kokonaan valkoinen keittiö ilman yläkaappeja ja kauniit ovet piilosaranoilla.
Kuvahaun tulos haulle talo markki portaat
kuva: Pinterest;Talo Markki



Kommentit