Prioriteetteja ja neuvottelun kohteita



Viime aikoina onkin pitänyt kiirettä! Talon pohja alkaa olla nakuteltu ja kilpailutus käynnissä. Monen erilaisen toimitussisällön vertailu on kertakaikkisen haastavaa. Olemmekin päätyneet nyt käytännössä laittamaan tarjouksia exceliin ja hakemaan hintoja niistä puuttuville asioille.


Samanaikaisesti käydään perheen sisäisiä neuvotteluita asioista jotka ehdottomasti halutaan ja joista voidaan neuvotella. Meillä onneksi olemme melko samanmielisiä talon ja sisustuksen ulkonäöllisistä mutta myös pohjaan liittyvistä toiminnallisista seikoista. Tässä muutamia pohdinnassa olleita asioita..


Amme
Lähtökohtaisesti olen ajatellut että haluan meille ammeen. Käytännössä viimeisen viiden vuoden aikana edellisessä talossa olen ammetta käyttänyt noin viisi kertaa. Toki lapset viihtyivät siinä pienempinä mutta ainakin suuren puhtaan pyykkimäärän säilytyksessä se oli oivallinen. Silti jos amme maksaa 1000euroa, lisälämminvaraana 1300euroa ja ammevaraus 900euroa, tulee pyykin säilytykselle äkkiseltään hintaa..


Ikkunat
Nyt pitäisi päättää melko merkittävä seikka talon sisustuksessa. Toimitussisällöissä kuuluu paketteihin sisältö valkoinen ja ulkoa harmaa ikkuna tai kokonaan valkoinen. Molemmin puolin mustat ikkunat puolestaan maksavat extraa, mutta eivät kovin paljoa. Todennököisesti päädymme mustiin siis.
11. black-windowSisustusblogi, rakentamisblogi, designblogi joka muotoutui haaveesta asua loft-henkisessä skandimodernissa talossa ripauksella tanskalaista särmää
Kuvat pinterest /mustaovi.blogspot.com


Eritys
Nyt täytyy sanoa että tätä en aiemmin ollut juuri pohtinut. Ajatus oli että ekovillalla ja höyrynsulkupaperilla mennään. Noh, netin ihmeellisessä maailmassa oppii kaikenlaista talon hengittävyydesta pullotaloihin ja kosteuden siirtymiseen rakenteissa. Ja entäs sitten se hirsi...? Sellainen moderni look?


Lämmönlähde
Edellisessä talossa meillä oli maalämpö ja tätä on vakavasti pohdittu tähänkin. Mietinnässä on ollut myös siihen liitettävä viilennys. Mutta entäs se VILP tai PILP? Käytännössä tonneja halvempi mutta toimivatko ne kovilla pakkasilla? Takka meille toki tulee mutta edellisen varaavan takan jälkeen on pohdittu modernimpaa ja pienempää kevyttakkaa vaihtoehtona. Mikä olisi se paras kombo?


Cowhide and sheepskin.
Kuva lainattu pinterestistä.


Kaikenkaikkiaan on kuitenki positiivinen fiilis! Homma etenee ja pyritään saamaan tarjoukset vertailtua ja päätöskin tehtyä. Kuitenkin halutaan katsoa tämä huolella ettei sitten jälkikäteen mikään kaduta.

Kommentit